Аналіз асортименту та якості тропічних і субтропічних фруктів в митному режимі імпорту - Радиш Анастасія Тарасівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
На основі аналізу даних Державної служби статистики України та інших інформаційних джерел, проаналізовано стан та перспективи розвитку ринку тропічних і субтропічних фруктів. Розглянуто проблеми імпорту тропічних і субтропічних фруктів на вітчизняний ринок. В роботі розглянуто особливості проведення експертних досліджень та митних процедур фруктів, що імпортуються в Україну. Здійснено моніторинг ринку свіжих тропічних і субтропічних фруктів. Проаналізовано товарознавчо - асортиментну класифікацію тропічних і субтропічних фруктів та основні методи дослідження їх якості. Проведено аналіз нормативної бази ЄС та України, що містить вимоги до якості свіжих субтропічних фруктів. Досліджено асортимент в торговельній мережі м. Львова та проведено експертні дослідження відібраних зразків. Розглянуто питання, що стосуються особливостей проведення фітосанітарної та класифікаційної експертизи згідно УКТ ЗЕД. Розраховано митну вартість субтропічних фруктів при імпортних операціях. А також досліджено порядок митного оформлення імпортних поставок тропічних і субтропічних фруктів в Україну
Analysis of the assortment and quality of tropical and subtropical fruits in the customs import regime
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023
Keywords: експертиза; класифікаційна експертиза; рівень якості; безпечність; митне оформлення; митна вартість; експертиза походження