Пріоритети активізації діяльності вітчизняних експортерів на зарубіжних ринках продукції харчової промисловості - Смялко Діана Юріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна роботу присвячена пріоритетам активізації діяльності вітчизняних підприємств на зарубіжних ринках продукції харчової промисловості. У кваліфікаційній роботі аналізуються проблеми та особливості формування конкурентоспроможності й експортного потенціалу українських підприємств харчової промисловості і стратегічні напрямки їх посилення в контексті поглиблення євроінтеграції. На базі проведеного аналізу визначені специфічні риси сучасних зовнішньоторгівельних відносин підприємств харчової промисловості України. Виявлено закономірності, особливості, проблеми, тенденції та досвід формування експортного потенціалу харчової промисловості зарубіжних країн та узагальнено пріоритети його оптимізації в контексті євроінтеграції. В результаті проведеного дослідження окреслено і обґрунтовані економічні аспекти посилення конкурентних переваг та експортного потенціалу українських підприємств харчової промисловості у контексті європейської інтеграції, організаційно-економічні механізми посилення ефективності експортного потенціалу підприємств сфери харчової промисловості
Priorities for activating the activities of domestic exporters in foreign markets of food industry products
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно -економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: експорт; харчова промисловість; експортний потенціал; європейська інтеграція; СОТ; ЄС; конкурентоспроможність