Удосконалення технології виробів з м’яса птиці - Ягело Микола Степанович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо споживних властивостей м’яса птиці, розглянуто особливості контролю якості та безпечності м’яса птиці та проведено аналіз новітніх досліджень використання сировини і технологічних прийомів у виробництві продуктів із м’яса птиці. Наведено формування виробничого асортименту виробів із м’яса птиці на виробничих підприємствах України, вивчено інновації у технологічному процесі виробництва продуктів з м’яса індички, розглянуто особливості технологічного процесу виробництва нового продукту з м’яса індички та наведено його органолептичну характеристику та фізико-хімічні показники. Також, у роботі проаналізовано небезпечні чинники під час виготовлення нового продукту з м’яса індички на основі принципів НАССР та розраховано очікуваний економічний ефект від його виробництва і реалізації. За результатами отриманих даних у лабораторних умовах виготовлено новий копчено-запечений продукт з м’яса індички “Апетитний”. Розроблено і затверджено рецептуру та технологічну інструкцію на новий продукт з м’яса індички. Результати досліджень за кваліфікаційною роботою впроваджені у практичну діяльність ФОП Боднар О. Р.
Improving the technology of poultry meat products
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно- економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: вироби з м’яса індички; органолептична характеристика; фізико-хімічні показники; рецептура; технологічна схема; небезпечні чинники; принципи НАССР; економічний ефект; собівартість.