Товарознавчо-експертні дослідження асортименту і якості лікеро-горілчаних виробів та особливості їх митного оформлення - Бусел Богдан Миколайович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі розглянуто асортимент, напрямки розширення та підвищення якості і споживних властивостей лікеро-горілчаних виробів, а також особливості їх митного оформлення. Узагальнено об'єкти та методи досліджень якості лікеро-горілчаних виробів. Проаналізовано ринок алкогольних напоїв в Україні, споживчі переваги та асортиментну пропозицію лікеро-горілчаних виробів торговельної мережі м.Львова, експорт та імпорт алкоголю, проведено дослідження якості та дегустаційну оцінку обраних зразків лікерів, наливок та настоянок. Обґрунтовано пропозиції щодо забезпечення безпечності алкогольних напоїв та покращення їх якісних показників з метою експорту в інші країни світу.
Commodity-expert studies of the assortment and quality of liquor-vodka products and the peculiarities of their customs clearance
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» за спеціальністю 076 «Підприємництво та торгівля». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів, 2026 р.
Keywords: асортимент; якість; споживні властивості; горілка; лікеро горілчані вироби; код УКТ ЗЕД; митне оформлення