Основні тенденції розвитку інформаційного суспільства в Європі - Баринова Марія Юріївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто основні тенденції розвитку інформаційного суспільства в Європі. Проаналізовано вплив цифрових технологій на сучасні міжнародні процеси. Розкрито європейську політику щодо цифровізації, зокрема стратегічні цілі, рівень реалізації цифрових ініціатив і розвиток цифрової економіки. Особливу увагу приділено аналізу Індексу цифрової економіки та суспільства (DESI), а також політиці ЄС у сфері ІКТ. Показано, що найвищі показники цифровізації демонструють країни Північної Європи. Встановлено наявність цифрового розриву між країнами ЄС. Запропоновано рекомендації для України з урахуванням європейського досвіду цифрової трансформації. Розглянуто ключові виклики, пов’язані з нерівним доступом до технологій, кібербезпекою, штучним інтелектом та необхідністю формування сталого інформаційного простору в Європі.
Main Trends in the Development of the Information Society in Europe
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: інформаційні технології; цифрове суспільство; DESI; ІКТ; цифрова економіка; цифровізація; Європейський Союз