Інформаційна безпека країн Європейського Союзу - Марчевська Єлизавета Анатоліївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
Робота присвячена вивченню питань забезпечення інформаційної безпеки та досвіду країн Європейського Союзу в цій галузі. В умовах наростання глобальних загроз і небезпек вкрай важливо вивчити досвід країн Європейського Союзу (ЄС) у сфері інформаційної безпеки. Інформаційну безпеку визначають як процес управління загрозами та небезпеками з боку державних і недержавних суб'єктів та окремих громадян, що гарантує інформаційний суверенітет країни. Автор стверджує, що під час побудови сучасної та ефективної системи інформаційної безпеки важливою є відповідна правова база, без якої неможливо охопити єдиним правовим простором усю сферу суспільного життя, розробити національну концепцію національного розвитку та виробити й ефективно реалізовувати політику національної безпеки в інформаційній сфері. Зазначається, що формування якісної системи інформаційної безпеки, яка б відповідала нагальним потребам і сучасним вимогам держави, потребує використання позитивних досягнень країн-членів ЄС в інформаційній сфері
Information security of the countries of the European Union
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно -економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: інформаційна безпека; інформаційні загрози; інформаційне законодавство; цифрова економіка; цифровий ринок; цифровий союз; економічна інтеграція