Розвиток екологічного туризму в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку - Романчук Дмитро Ігорович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
Висвітлено поняття екологічного туризму, чітко визначено його види та специфічні ознаки кожного з них; також було наведено приклади розвитку екологічного туризму у інших країнах, а особливо у Північній та Південній Америці. Практична частина дипломної роботи була важлива для визначення рівня розвитку екотуризму саме в регіонах України, зокрема у Шацькому районі Волинської області. Було розроблено план екологічного туру Шацьким районом, перед яким було проведено соціологічне опитування для визначення попиту на даний вид відпочинку. Згідно з проведеним опитуванням та його результатами, був створений детальний план та кошторис триденного екологічного туру Шацьким районом. Загалом, результати дослідження були корисні для визначення сучасного рівня розвитку екотуризму в Україні, так як вони показали що наразі країна не використовує всі наявні ресурси повністю
Development of ecological tourism in Ukraine: current state and development prospects
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022
Keywords: екологічний туризм; Шацькі озера; заповідник; рекреація; сільський туризм; зелений туризм; Червона книга України; турист