Психологічні засоби впливу менеджера на особистість та персонал організації - Мисак Вікторія Василівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі систематизовано та проаналізовано сучасні підходи до розуміння психологічного впливу менеджера на персонал організації. Розглянуто теоретичні засади, сутність та класифікацію психологічних засобів впливу у менеджменті. Акцентовано увагу на особливостях використання соціально-психологічних методів у процесі управління персоналом. У практичній частині проведено аналіз впливу менеджера на працівників ТОВ «Віденська кав’ярня», виявлено найбільш ефективні психологічні засоби взаємодії з персоналом, оцінено їхню дієвість у межах організаційної структури підприємства. Визначено можливі напрями оптимізації психологічного клімату в колективі та підвищення ефективності управлінських впливів на основі сучасних психологічних інструментів. Запропоновано практичні рекомендації щодо вдосконалення системи управління персоналом із використанням психологічних засобів впливу менеджера.
Psychological Means of Manager's Influence on the Personality and Staff of the Organization
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: психологічні засоби впливу; управління персоналом; соціально-психологічні методи; менеджмент; мотивація