Удосконалення технології йогуртів - Кондаревич Галина Петрівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена удосконаленню технології виробництва йогуртів. У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо інноваційних технологій кисломолочних напоїв, сучасних напрямів поліпшення виробництва та раціонального використання сировинних ресурсів. На основі власних спостережень і активного пошуку сировинних ресурсів доведено доцільність застосування у технології питних йогуртів рослинних збагачувачів, зокрема порошку цикорію з метою підвищення біологічної цінності молочної продукції, водночас розширення їхнього виробничого асортименту. Проведені комплексні експериментальні дослідження якості нової кисломолочної продукції. Досліджено вплив збагачувальної сировини на харчову і біологічну цінність йогуртів та особливості технологічного процесу на всіх етапах виробництва нової молочної продукції. Розроблено рекомендації щодо охорони праці на молокопереробному підприємстві.
Improvement of yogurt technology
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою 181 ''Харчові технології''.-Львівський торговельно- економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: молоко-сировина; виробництво; якість; функціональний продукт; біфідобактерії; лактобактерії; біологічна цінність; йогурт; харчова цінність