Брендинг ресторанних підприємств: досвід європейських країн - Боцюрко Марта-Марія Василівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі досліджено теоретичні засади брендингу ресторанних підприємств, розкрито його сутність, основні елементи та значення для формування іміджу закладу. Проаналізовано вплив брендингу на підвищення конкурентоспроможності ресторанного бізнесу та формування лояльності споживачів. Особливу увагу приділено вивченню європейського досвіду брендингу, зокрема стратегіям популярних ресторанних мереж та використанню сучасних маркетингових інструментів для підсилення бренду. Розглянуто можливості адаптації цих підходів до умов українського ринку ресторанних послуг. Визначено основні проблеми та виклики, що виникають у процесі формування брендів українських ресторанів. На основі проведеного аналізу запропоновано рекомендації та напрями розробки ефективної стратегії брендингу для українських ресторанних підприємств з метою підвищення їх конкурентоспроможності, впізнаваності та привабливості для споживачів
Branding of Restaurant Enterprises: The Experience of European Countries
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Готельно-ресторанна справа” зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: позиціонування ресторанних брендів; корпоративна ідентичність; лояльність споживачів; стратегія бренду; ринкова привабливість