Удосконалення способу виробництва цукрового печива з використанням нетрадиційних інгредієнтів - Шах Юрій Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо теоретичного обґрунтування розробки борошняних кондитерських виробів підвищеної біологічної цінності, сировини та технології печива цукрового, моніторингу новітніх світових трендів виробництва і тенденцій розвитку асортименту печива в Україні і за кордоном, а також вивчено використання нових видів упакування для борошняних кондитерських виробів. Проведено обґрунтування вибору і характеристику добавок для нового печива цукрового підвищеної біологічної цінності, наведено органолептичну характеристику, фізико-хімічні показники, харчову цінність, а також особливості технології нового печива цукрового. Також, проаналізовано небезпечні чинники під час виготовлення нового печива цукрового на основі принципів НАССР та розраховано очікуваний економічний ефект від його виробництва і реалізації. За результати отриманих даних у лабораторних умовах виготовлено нове печиво цукрове “Гречане”. Розроблено і затверджено рецептуру та технологічну інструкцію на нове печиво цукрове.
Improving the method of sugar cookies production using non-traditional ingredients
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно- економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: печиво; харчова цінність; якість; біологічна цінність; органолептична характеристика; фізико-хімічні показники; рецептура; технологічна схема; небезпечні чинники; принципи НАССР; економічний ефект