Проектування та реалізація мобільного застосунку для проведення розрахунків з дискретної математики - Семащук Володимир Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку з 13 використаних джерел. Основний зміст викладено на 94 сторінках і містить 38 рисунків, 10 лістингів, 2 таблиці та 6 додатків. Об’єктом дослідження є сучасні програмні засоби для обчислень у дискретній математиці на мобільних пристроях. Предметом дослідження виступають інструменти та підходи до створення мобільних застосунків із використанням Android Studio, Java та об’єктно-орієнтованого програмування. Метою дослідження є розробити мобільний застосунок для виконання розрахунків у дискретній математиці, зокрема побудови таблиць істинності та подання формул у КНФ і ДНФ. У першому розділі здійснено огляд предметної області, розглянуто поняття дискретної математики, особливості мобільної розробки та надано аналіз аналогічних існуючих рішень. У другому розділі проаналізовано інструментальні засоби для реалізації проєкту, серед яких Android Studio, Gradle, XML та Java, а також розглянуто принципи об’єктно-орієнтованого програмування. У третьому розділі подано опис процесу проєктування та реалізації мобільного додатка. логічних формул. Проведено огляд використання готового мобільного застосунку.
Design and implementation of a mobile application for discrete mathematics calculations
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: дискретна математика; Android Studio; мобільний застосунок; таблиця істинності; КНФ; ДНФ; Java; XML; калькулятор