Євроінтеграція як чинник динамічних змін у зовнішній торгівлі країн Східної Європи - Прудченко Володимир Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі здійснено комплексне дослідження впливу євроінтеграції на зовнішню торгівлю країн Східної Європи та сформовано рекомендації щодо вдосконалення зовнішньоторговельної політики України в контексті інтеграції до ЄС. В роботі проаналізовано теоретичні підходи до вивчення впливу євроінтеграції на зовнішню торгівлю, досліджено особливості зовнішньої торгівлі країн Східної Європи в контексті економічної інтеграції, зокрема динаміка зовнішньоторговельних показників країн Східної Європи до та після вступу до ЄС. Розглядається роль угод про вільну торгівлю та митних союзів у формуванні зовнішньоторговельної політики країн регіону. Проведено порівняльний аналіз досвіду країн Східної Європи для України та сформовано пропозиції щодо адаптації зовнішньої торгівлі України до вимог ЄС.
European integration as a factor of dynamic changes in the foreign trade of Eastern European countries
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: Євроінтеграція; зовнішня торгівля країн Східної Європи; зовнішньоторговельна політика; угоди про вільну торгівлю; митний союз