Удосконалення технології цукерок шоколадних - Петрик Михайло Ігорович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо споживних властивостей цукерок шоколадних, формування виробничого асортименту цукерок шоколадних, моніторингу новітніх світових трендів виробництва замінників какао-масла і наведено сучасні напрями в технології та розроблення нових цукерок шоколадних. Наведено обгрунтування вибору та охарактеризовано нетрадиційні добавки для нових шоколадних цукерок і визначено їх оптимальну кількість, вивчено особливості технології нових цукерок шоколадних, наведено органолептичну характеристику, фізико-хімічні показники та харчову цінність нових цукерок шоколадних. Також, розглянуто технохімічний контроль виробництва нових цукерок шоколадних і розраховано очікуваний економічний ефект від виробництва та їх реалізації. За результатами отриманих даних у лабораторних умовах виготовлено нові цукерки шоколадні. Розроблено рецептури та технологічні інструкції на нові цукерки шоколадні “Румба”, “Танго” та “Латіно”.
Improving the technology of chocolate candies
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно- економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: цукерки шоколадні; толокно; горохове борошно; пшоняне борошно; органолептична характеристика; фізико-хімічні показники; рецептура; технологічна схема; технохімічний та економічна ефективність