Розроблення удосконаленої технології карамельних виробів профілактичного спрямування - Анастас Маріус Вікторович (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена удосконаленню технології карамельних виробів профілактичного спрямування. У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо інноваційних технологій виробництва карамельних виробів, впливу сировини на якість і формування споживних властивостей карамелі. Обґрунтована удосконалена технологія виробництва карамелі з фруктово-ягідною начинкою. Доведена доцільність використання у рецептурному складі харчової добавки “Біопект” і настоянку суцвіть чорнобривців на стадії приготування карамельної маси і начинки з метою надання карамельним виробам профілактичної спрямованості та раціонального використання місцевих сировинних ресурсів. За результатами експериментальних досліджень розроблено та рекомендовано до практичного впровадження у кондитерське виробництво удосконалену технологію і рецептуру виготовлення карамелі з начинкою “Чорнобривка”, якій притаманна профілактична спрямованість за рахунок введення сировини, збагаченої харчовими волокнами та іншими біологічно активними речовинами. Запропоновано, у виробничому ланцюгу на стадії упакування, використання машини для загортання карамелі “в один перекрут”.
Development of improved technology of caramel products of preventive direction
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: карамель; сировина; харчова цінність; біологічна цінність; виробництво; технологія; устаткування; нормативна документація