Аналіз та оцінювання конкурентоспроможності готельно-ресторанних ресурсів Львівщини - Штефанюк Андрій Сергійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі здійснено комплексне дослідження механізмів формування конкурентних переваг підприємств індустрії гостинності в умовах ринкової нестабільності. Систематизовано теоретичні підходи до визначення готельно-ресторанного господарства як багатофункціональної системи, що інтегрує виробничі, сервісні та управлінські процеси. Обґрунтовано методичний інструментарій оцінювання конкурентоспроможності, що базується на поєднанні кількісних (фінансових) та якісних (рівень сервісу, лояльність клієнтів) показників. Уточнено динаміку розвитку галузі у Львівській області, виявлено тенденції адаптації підприємств до умов воєнного стану, зокрема через впровадження соціальних тарифів та оптимізацію витрат. Проведено порівняльне оцінювання провідних готельних комплексів та ресторанних закладів регіону. За допомогою SWOT-аналізу ідентифіковано ключові сильні сторони ринку. Розроблено стратегічні напрями підвищення конкурентоспроможності. Запропоновано заходи з модернізації матеріально-технічної бази через впровадження енергоефективних систем та автоматизацію бізнес-процесів. Обґрунтовано необхідність переходу до інноваційних моделей управління людськими ресурсами, що включають системи мотивації за міжнародними стандартами.
Analysis and assessment of the competitiveness of hotel and restaurant resources of the Lviv region
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Готельно-ресторанна справа” зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”
Keywords: готельно-ресторанні ресурси; конкурентоспроможність; Львівщина; індустрія гостинності; SWOT-аналіз; стратегічне управління; інновації в сервісі