Сучасний інструментарій регулювання діяльності банків - Пазюк Олег Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У роботі розкрито суть, особливості, методи та інструменти й методичні підходи до регулювання банківської діяльності на основі визначення їх бізнес моделей. Розкрито застосування економічних нормативів як методу регулювання діяльності банків, проведено оцінку інструментів регулювання кредитної діяльності банків України, здійснено аналіз ефективності інструментів макропруденційного регулювання. Представлено пропозиції щодо напрямів удосконалення регулювання банківської діяльності на основі розрахунку комплексного індикатора та таксономічного показника з урахуванням FSI, висвітлено концептуальні засади впровадження нових інструментів макропруденційної політики, розглянуто міжнародний досвід регулювання діяльності банків та можливості його адаптації в Україні.
Сучасний інструментарій регулювання діяльності банків
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою "Фінанси, банківська справа та страхування" зі спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: регулювання; економічні нормативи; банківська система; кредитний ризик; ефективність