КОМПЛЕКСНА ОЦІНКА РІВНЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - Копилюк Оксана Іванівна, Музичка Олександра Миронівна, Рутар Роман Ігорович (ПУ «Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій», 2022)
Розкрито сутність категорії «фінансово-економічна безпека підприєм-ства» як універсальної та комплексної дефініції, яка ґрунтується на системі ідентифікації, оцінюванні, мінімізації потенційних і реальних ризиків, загроз і небезпек, забезпечує максимізацію результативності діяльності, вартості бізнесу, захист інтересів усіх учасників виробничо-господарського процесу. Розроблено авторський підхід до методики оцінювання рівня фінансово-економічної безпеки підприємства на основі індикаторного підходу, який дає змогу диференціювати такі рівні безпеки: високий, задовільний, незадовільний, критичний. Як часткові складники запропоновано індикатори безпеки: майнового стану, ліквідності, фінансової стійкості, ділової активності, рен-табельності. Практичну реалізацію даної методики здійснено з використанням фактичних даних ПрАТ «Карлсберг Україна» за 2016–2020 рр. та ідентифіковано високий рівень фінансово-економічної безпеки даного суб'єкта господарювання.
COMPLEX ASSESSMENT OF THE LEVEL OF FINANCIAL AND ECONOMIC SECURITY OF THE ENTERPRISE
Інфраструктура ринку. 2022. Вип. 63. С. 57-61
Keywords: фінансово-економічна безпека підприємства; рівень безпеки; індикатори безпеки; загрози; небезпеки