Інвестиційний клімат в агропромисловому комплексі України - Гавінський Руслан Олегович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі узагальнено наукові погляди щодо феномену «інвестиційний клімат» та його вплив на розвиток економічних систем. Обґрунтовано агропромисловий комплекс як ключовий міжгалузевий комплекс в структурі НЕС України з позицій її спеціалізації в системі міжнародного поділу праці, забезпечення національної економічної (продовольчої) безпеки та повоєнної відбудови; ідентифікація ключових чинників впливу на формування інвестиційного клімату в АПК. Визначено методичні засади оцінювання впливу чинників на діяльність та розвиток національних підприємств. Проведено аналіз і оцінювання інвестиційного клімату в АПК України. Проаналізовано вплив ключових факторів на формування інвестиційного клімату в АПК. Надано характеристики стану та поточній проблематиці забезпечення сприятливого інвестиційного клімату в АПК України. Визначено принципи, механізми та архітектоніку формування інвестиційного клімату в АПК. Обґрунтовано державне регулювання формування інвестиційного клімату в АПК України. Ідентифіковано перспективи та напрями покращення інвестиційного клімату в АПК України контексті подальшої євроінтеграції та повоєнної відбудови.
Invеstmеnt сlimаtе in thе аgriсulturаl sесtоr оf Ukrаinе
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» за освітньо-професійною програмою «Міжнародна економіка» зі спеціальності 051 «Економіка». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: інвестиційний клімат; агропромисловий комплекс; інвестиційна діяльність; інвестиції; сільськогосподарські підприємства; Україна