Товарознавчо-експертні дослідження асортименту і якості макаронних виробів та особливості їх митного оформлення - Колеснік Анжеліка Павлівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
У роботі розглянуто інноваційні напрями поліпшення споживних властивостей макаронних виробів. Проаналізовано досягнення сучасних вчених щодо використання нових видів нетрадиційної сировини у виробництві безглютенових макаронних виробів. Досліджено ринок макаронних виробів в Україні. Проаналізовано асортимент і подано товарознавчу характеристику макаронних виробів вітчизняного та імпортного виробництва. Проведено експертну оцінку якості та конкурентоспроможності фігурних макаронних виробів різних виробників. Розглянуто особливості митного оформлення макаронних виробів при переміщенні через митний кордон України в режимі експорт.
Commodity-expert research of the range and quality of pasta and features of their customs clearance
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Товарознавство та експертиза в митній справі» зі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: макаронні вироби; безглютенові вироби; споживні властивості; біологічна цінність; асортимент; експертиза якості; митні формальності