Інноваційна діяльність підприємств та її фінансове забезпечення - Руда Софія Володимирівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні аспекти інноваційної діяльності підприємств. Узагальнено основні класифікаційні ознаки інновацій та особливості організації інноваційної діяльності в умовах воєнного стану в Україні. Проаналізовано фінансове забезпечення інноваційної діяльності за 2018-2022 рр., ефективність інвестування в інноваційні проєкти та науково-інноваційну спроможність економіки України за показниками світових рейтингів. Обґрунтовано стратегічні напрями розвитку інноваційної діяльності в Україні, особливості управління фінансовими ризиками у сфері інновацій та визначено перспективи застосування традиційних і нетрадиційних джерел фінансування інноваційної діяльності.
Innovative activity of enterprises and its financial support
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "магістр" за освітньо-професійною програмою "Фінанси, банківська справа та страхування" зі спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок". - Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: інновації; інноваційна діяльність; венчурні фонди; державно-приватне партнерство; фінансові джерела інновацій; фінансові ризики; інноваційні проєкти; ефективність інновацій