Розробка технологічного процесу приготування кулінарної продукції з м'яса баранини в ресторані - Ковальчук Марія Анатоліївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі розглянуто технологічний процес приготування кулінарної продукції з м'яса баранини в ресторані. Актуальність моєї роботи полягає в тому, що вона має практичне значення для підприємств громадського харчування. Результати виконаної роботи можуть бути використані для розробки рецептур на кулінарну продукцію з м'яса баранини та визначення технологічних нормативів закладки сировини, що необхідно для здорового, збалансованого та смачного харчування. М'ясо барана практично дієтичне, легко засвоюється організмом, що дуже корисно здоров'ю. Об'єкт дослідження – технологічний процес приготування кулінарної продукції з м'яса баранини. Предмет дослідження – удосконалення організації процесу приготування кулінарної продукції з м'яса баранини у ресторані з використанням сучасних технологій та обладнання. Мета дослідження – вивчити організацію процесу та нові способи приготування кулінарної продукції з м'яса баранини у ресторані з використанням сучасних технологій та обладнання. Завдання: – вивчити організацію процесу приготування кулінарної продукції з м'яса баранини у ресторані; - вивчити характеристику сировини; – вивчити характеристику та особливості приготування кулінарної продукції з м'яса баранини з використанням сучасних технологій та обладнання; - розробити нові фірмові страви; – розрахувати кількість сировини для приготування розроблених страв; – розробити техніко-технологічні карти на страви. з м'яса баранини Гіпотеза дослідження полягає у припущенні про те, що удосконалення організації процесу приготування кулінарної продукції з баранини, має значення не тільки для ресторанів з національною кухнею, але й підходить для інших закладів, яким є сенс, включити у своє меню ці страви.
Development of the technological process of preparation of culinary products from lamb meat in a restaurant
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.