Податкова політика в Україні та напрями її вдосконалення в умовах війни - Максимів Володимир Миронович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У роботі проведено комплексне дослідження податкової політики в Україні та напрями її вдосконалення в умовах війни. У першому розділі розкрито сутність податкової політики як інструменту національної безпеки; досліджено правовий режим оподаткування в умовах воєнного стану в Україні; проаналізовано світовий досвід фіскального регулювання в умовах збройних конфліктів для імплементації кращих практик в Україні. У другому розділі здійснено оцінку динаміки та структури податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів за 2020-2024 рр.; досліджено механізми податкового стимулювання інвестицій та інновацій як пріоритетів відновлення; визначено проблеми адміністрування та причини тінізації економіки в умовах воєнної релокації бізнесу. У третьому розділі запропоновані стратегічні пріоритети та напрями вдосконалення податкової політики України в контексті воєнних викликів. За результатами дослідження сформульовано рекомендації щодо вдосконалення податкової політики в умовах воєнного стану та поствоєнного відновлення економіки України.
Tax Policy in Ukraine and Directions for its Improvement under Wartime Conditions
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Фінанси, банківська справа та страхування” зі спеціальності “Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2026.
Keywords: податкова політика; воєнний стан; фіскальне стимулювання; модернізація; адміністрування; стратегічна конвергенція