Облік та аналіз витрат, доходів і фінансових результатів в системі управління діяльністю підприємства - Белза Юрій Ігорович (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню економічної сутності витрат, доходів та фінансових результатів й практичним аспектам їхнього бухгалтерського обліку і аналізу на підприємствах торгівлі. Висвітлено питання класифікації витрат, доходів та фінансових результатів як основи належної організації бухгалтерського обліку і аналізу, а також завдання обліку та аналізу витрат, доходів і фінансових результатів. Розкрито порядок визнання й документування витрат та доходів підприємств торгівлі і методичні аспекти відображення операцій, пов’язаних з їх утворенням та визначенням фінансового результату діяльності в бухгалтерському обліку і в процесі формування фінансової звітності. Визначено шляхи удосконалення організації і методики обліку витрат, доходів та фінансових результатів у сучасних умовах. Розглянуто інформаційну базу й послідовність аналізу витрат, доходів та фінансових результатів, методичні підходи до аналізу динаміки та структури витрат і доходів основної діяльності підприємства та факторного аналізу фінансових результатів. За результатами проведеного аналізу встановлено резерви зростання доходів, зниження витрат і, відповідно збільшення прибутків та покращення фінансового стану досліджуваного підприємства.
Accounting and analysis of expenses, income and financial results in the enterprise's activity management system
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Облік і оподаткування” зі спеціальності 071 “Облік і оподаткування”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: витрати; доходи; класифікація; облік; аналіз; фінансові результати.