Особливості функціонування журналістики у державах з авторитарною формою правління - Гоїнець Наталія Романівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
Досліджено теоретичні аспекти журналістики в державах з авторитарною формою правління. Визначено сутність авторитаризму та особливості авторитарної форми правління. Проаналізовано роль та функції журналістики у суспільствах з авторитарною формою правління. Охарактеризовано системи мас-медіа в умовах авторитарної форми правління. Здійснено аналіз інформаційного простору та відносин між владою і журналістами в державах з авторитарною формою правління. Досліджено сучасні чинники розвитку журналістики та шляхи подолання цензури і обмежень в державах з авторитарною формою правління. На основі проведених досліджень визначено роль міжнародного співтовариства у підтримці журналістів та свободи слова.
Specific Features of the Functioning of Journalism in Countries with Authoritarian Forms of Government
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Реклама у бізнесі” зі спеціальності 061 “Журналістика”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024
Keywords: авторитаризм; авторитарна форма правління; цензура; стратегії подолання цензури та обмежень; свобода слова