Досвід користувача в мобільних додатках: спрощення навігації та підвищення зручності - Журавков Юрій Денисович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Дипломна робота присвячена дослідженню особливостей UX/UI-дизайну мобільних застосунків для ведення особистих фінансів з елементами гейміфікації. У теоретичній частині проаналізовано основи UX-дизайну, принципи гейміфікації, психологію фінансової поведінки користувачів, а також вплив ігрових механік на залучення та мотивацію. Розглянуто сучасні тенденції в дизайні фінансових застосунків, а також виклики, повʼязані з простотою інтерфейсу, збереженням даних і забезпеченням довіри користувачів. У практичній частині створено концепцію та прототип мобільного застосунку, що поєднує ведення бюджету з розвитком персонажа. Проведено дослідження потреб користувачів, побудовано інформаційну архітектуру, реалізовано інтерактивний прототип у Figma, а також проведено юзабіліті- тестування. Оцінено ефективність дизайну за показниками залучення, задоволеності та легкості використання. Запропоновано рекомендації для подальшого вдосконалення гейміфікованих рішень у фінансових застосунках. У роботі використано методи UX-дослідження, інтерв'ювання користувачів, аналіз поведінки, а також підходи Design Thinking і Lean UX. Обсяг роботи — 65 сторінки, кількість рисунків — 4, кількість використаних джерел — 15.
User experience in mobile applications: simplifying navigation and improving usability
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: UX/UI-дизайн; мобільні фінансові застосунки; гейміфікація; користувацький досвід; юзабіліті-тестування