Удосконалення технології фруктово- ягідних кондитерських виробів із використанням нетрадиційних інгредієнтів - Русин Денис Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто основні види сировини для виробництва фруктово- ягідних кондитерських виробів та її властивості, що впливають на формування якості. Узагальнено перспективні напрямки використання нетрадиційних інгредієнтів у виробництві різних видів фруктово-ягідних кондитерських виробів. Проаналізовано сучасні технології виробництва різних видів фруктово-ягідних кондитерських виробів. Обґрунтовано вибір сировини для отримання основних рецептурних інгредієнтів, які використовуються при розробці нових джемів: плоди обліпихи та ківі, насіння базиліку. Розроблено рецептури нових джемів і встановлено вплив складу і властивостей рецептурних компонентів на споживчі та біологічні характеристики продукції. Розроблено етапи контролю процесів виробництва нових джемів.
Improving the technology of fruit and berry confectionery products using non-traditional ingredients
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: джеми; обліпиха; ківі; насіння базиліку; харчова цінність; біологічна цінність