Облік і внутрішній аудит господарських операцій із розрахунків з оплати праці суб’єкта господарювання - Хребтик Ярослав Володимирович (Львівський торговельно-економічний університет, 2026)
У кваліфікаційній роботі проведено дослідження економічної сутності праці та витрат на її оплату, як об’єктів обліку та внутрішнього аудиту суб’єкта господарювання; визначено види та форми оплати праці в системі управління суб’єкта господарювання; проведено визначення нормативно-правового забезпечення господарських операцій із розрахунків з оплати праці, як об’єктів обліку та внутрішнього аудиту суб’єкта господарювання. Досліджено організаційно-економічна характеристика діяльності суб’єкта господарювання; розглянуто організацію та методику обліку розрахунків з оплати праці суб’єкта господарювання та надано пропозиції щодо її покращення; досліджено проблематику організації та методики обліку розрахунків з оплати праці суб’єкта господарювання та надано пропозиції щодо її покращення. Проведено дослідження організації та функціонування служби внутрішнього контролю на суб’єкті господарювання; досліджено організацію внутрішнього аудиту розрахунків з оплати праці суб’єкта господарювання та його інформаційне забезпечення; визначено методику внутрішнього аудиту господарських операцій із розрахунків з оплати праці з метою їх ефективного управління суб’єктом господарювання.
Accounting and internal audit of business transactions from payroll calculations of a business entity
Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня магістра за спеціальністю 071 “Облік і оподаткування”. Львівський торговельно-економічний університет. Львів, 2026.
Keywords: праця; оплата праці; заробітна плата; розрахунки з оплати праці; облік; суб’єкт господарювання; звітність; внутрішній аудит; контроль