Особливості інтернет-комунікацій в соціальних мережах - Гавришкевич Марія Русланівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У кваліфікаційній роботі розглянуто основні засади формування комунікацій та їх роль в бізнес-діяльності підприємства. З’ясовано, що комунікації виступають як невід'ємна частина маркетингових стратегій підприємства та мають важливу роль у досягненні успіху. Правильно організовані маркетингові комунікації дозволяють створювати позитивне сприйняття бренду, впливати на поведінку споживачів, збільшувати продажі, розширювати аудиторію, зміцнювати відносини з клієнтами та створювати позитивну репутацію компанії. Визначено особливості інтернет-комунікацій та розвиток соціальних мереж. Наголошено, що просування підприємств/товарів/послуг за допомогою соціальних мереж сьогодні – це найпоширеніший інструмент маркетингових комунікацій, завдяки високому охопленню цільової аудиторії і низькій вартості рекламних інструментів. Проаналізовано два типи соціальних мереж: неспеціалізовані та спеціалізовані. Приділено увагу класифікації соціальних мереж за тематикою. Проаналізовано найпопулярніші соціальні мережі у світі та в Україні, визначена структура їх користувачів за віковою ознакою. Здійснений SWOT- аналіз ПрАТ «Карлзберг Україна». Сформовано перелік комунікаційних інструментів, що використовують у своїй маркетинговій діяльності ПрАТ «Карлзберг Україна». Досліджено основні особливості комунікаційної діяльності ПрАТ «Карлзберг Україна» в Інтернет. З’ясовано, що компанія активно спілкується зі споживачами та створює відкритий канал комунікації, щоб забезпечити ефективний обмін інформацією та виявити потреби своєї аудиторії. ПрАТ «Карлзберг Україна» активно веде Facebook та Instagram, YouTube, LinkedIn та Twitter, а також має власний сайт. Усі ці сервіси регулярно поповнюються контентом. Компанія активно використовує ці платформи для взаємодії зі своїми клієнтами, відповідаючи на коментарі, питання та звернення, а також проводячи різноманітні акції та конкурси. Проаналізовано результати соціологічного дослідження цільової аудиторії щодо інтернет-комунікацій ПрАТ «Карлзберг Україна. Сформульовано рекомендації щодо покращення пізнаваності компанії «Карлзберг Україна» в соціальних мережах та обгруновано шляхи вдосконалення інтернет-комунікацій ПрАТ «Карлзберг Україна» та покращення комунікаційної стратегії компанії загалом в соціальних мережах.
Peculiarities of Internet communications in social networks
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Реклама у бізнесі” зі спеціальності 061 “Журналістика”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023
Keywords: комунікація; маркетингові комунікації; інтернет- комунікації; соціальна мережа