Розробка технології приготування борошняних виробів з прісного тіста - Шух Катерина Ігорівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Розвиток громадського харчування має бути спрямований на забезпечення громадян максимальною кількістю харчових продуктів за обґрунтованою найнижчою вартістю, а не навпаки - мінімальною кількістю продуктів за найвищою вартістю. Такий шлях сприятиме розвитку, а не вестиме до застою даної сфери. Метою даної кваліфікаційної роботи було технологічне забезпечення якості та оптимізації технологічних процесів кулінарної продукції з прісного тіста. Для досягнення поставленої мети вирішувались наступні завдання: — дослідили асортимент кулінарної продукції із прісного тіста у національній та зарубіжній кулінарії; — охарактеризували технологічні властивості сировини та її зміну при кулінарній обробці; — дослідили особливості технологічного процесу виробництва кулінарної продукції з прісного тіста; — провели тестування кулінарної продукції із прісного тіста за стадіями технологічного процесу; — дослідили технологічний процес дляйого оптимізації та забезпечення якості готової продукції; — розробили асортименту конкурентноздатної продукції та проєкт технологічної документації. У кваліфікаційній роботі розглянуто характеристику окремих продуктів, технологію приготування борошняних страв, особливості приготування прісного тіста, наведено технологічні карти приготування деяких видів борошняних страв. Серед знань та вмінь, якими повинні володіти працівники закладів ресторанного господарства, необхідно виділити: знання основ раціонального харчування, знання правил приготування основних страв та умови безпеки під час приготування.
Development of technology for making flour products from fresh dough
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: технологія; борошняні вироби; прісне тісто; продукція; сировина; якість; раціональне харчування