Механізми активізації діяльності вітчизняних суб'єктів ЗЕД на міжнародному ринку транспортних послуг - Пільганчук Марина Сергіївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
У роботі розглянуто тенденції та проблеми розвитку українського експорту транспортних послуг. Виявлено позитивний вплив розвитку міжнародної транспортної інфраструктури на активізацію міжнародних транспортних перевезень українських контрагентів. Систематизовано методичні підходи до оцінки ефективності експорту транспортних послуг. Проаналізовано ефективність міжнародної економічної діяльності у сфері міжнародного транспортування на рівні держави та окремого підприємства (ТОВ «Транс Сервіс 1»). Узагальнено тенденції та проблеми розвитку світового ринку транспортних послуг. Систематизовано досвід високо-розвинутих країн у сфері транспортного забезпечення ЗЕД в умовах глобальної економіки. Проаналізовано головні чинники розвитку зовнішньої торгівлі України транспортними послугами. На прикладі діяльності ТОВ «Транс Сервіс 1» здійснено оцінку ефективності послуг з міжнародних вантажних перевезень. Запропоновано механізми підвищення ефективності експорту транспортних послуг у контексті поглиблення євроінтеграції України. Обґрунтовано перспективи реалізації транспортної стратегії України з огляду на зовнішні виклики та загрози. Проаналізовано сильні та слабкі сторони розвитку міжнародної транспортної інфраструктури України.
Mechanisms of intensification of activity of domestic subjects of foreign economic activity in the international market of transport services
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня «магістр» за освітньо-професійною програмою «Міжнародні економічні відносини» зі спеціальності «Міжнародні економічні відносини». – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: ЗЕД; експорт транспортних послуг; міжнародна транспортна інфраструктура; міжнародні транспортні коридори; ефективність експортних операцій; конкурентоспроможність; транспортно-логістична система