Історія кави: традиції та культура споживання - Іваницька Тетяна Миколаївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні основи кави, включаючи її походження, традиції приготування та вплив на повсякденне життя. Проаналізовано різні види кавових зерен та розвиток кавової індустрії, зокрема історію кав’ярень і запровадження кавових карт на прикладі кав’ярні «Львівська копальня кави». Особлива увага приділена сучасним тенденціям у виробництві та споживанні кави, а також перспективам розвитку кавової індустрії в Україні. Результати дослідження можуть бути використані для вдосконалення кафе і кав’ярень, підвищення якості обслуговування та задоволення потреб споживачів.
The History of Coffee: Traditions and Consumption Culture
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа" зі спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: кава; культура; традиції; сорти кави; кав’ярня; тенденція розвитку; кавова карта