Екологізація як напрям розвитку підприємств готельно-ресторанної сфери - Паш Ніколетта Іванівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню екологізації як важливого напряму розвитку підприємств готельно-ресторанної сфери. У першому розділі розглянуто сутність екологізації та її значення для сталого розвитку бізнесу, визначено основні еко-тренди та їхній вплив на конкурентоспроможність готельно-ресторанних закладів. Також проаналізовано впровадження «зелених» технологій, які сприяють мінімізації негативного впливу на довкілля та підвищенню економічної ефективності підприємств. Другий розділ містить аналіз сучасних екологічних практик у світовому та українському готельноресторанному бізнесі, включаючи заходи екологізації в закладах розміщення та харчування. У третьому розділі представлено шляхи впровадження екологічних ініціатив в Україні, зокрема рекомендації щодо екологізації діяльності готелів та ресторанів, а також застосування енергоефективних технологій. Робота підкреслює важливість екологічного підходу як фактору підвищення конкурентоспроможності та привабливості підприємств індустрії гостинності.
Ecologisation as a direction for the development of hotel and restaurant enterprises
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Львів: Львівський торговельно-економічний університет, 2025.
Keywords: індустрія гостинності; готель; ресторан; еко-тренд; «зелені» технології