Механізми розвитку інфраструктурного забезпечення зовнішньої торгівлі України - Михальська Олена Олексіївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню інфраструктурних чинників, що впливають на розвиток зовнішньоторговельної діяльності українських підприємств. У роботі обґрунтовано стратегічні напрямки їх подальшого розвитку за умов лібералізації зовнішньоторговельного режиму. Впроваджено адаптовані елементи досвіду розвинутих західних країн щодо удосконалення інфраструктурного забезпечення зовнішньоекономічної діяльності підприємств. У процесі дослідження висвітлено ключові особливості, сучасні тенденції та проблеми у сфері зовнішньоторговельних відносин українських підприємств. За допомогою економетричних методів детально проаналізовано регіональні аспекти розвитку зовнішньоторговельної інфраструктури. Сформульовано перспективні підходи до вдосконалення інфраструктурного забезпечення вітчизняних підприємств у контексті їхньої зовнішньоекономічної діяльності, враховуючи членство України у СОТ, посилення міжнародної інтеграції та набуття повноправного статусу у Всеосяжній зоні вільної торгівлі з Європейським Союзом
Mechanisms for the development of infrastructure support for Ukraine's foreign tradе
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: інфраструктурне забезпечення; інституції; зовнішньоторговельна діяльність; конкурентоспроможність; СОТ; зона вільної торгівлі