Обґрунтування стратегії економічного розвитку підприємства з використанням міжнародного досвіду - Колос Дмитро Русланович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена теоретичним, методологічним аспектам стратегії економічного розвитку підприємства. Визначено вплив розгалуженої системи чинників ринкового середовища на ефективність організаційно- структурної, маркетингової та інноваційної стратегії підприємства. Стратегічними цілями підприємств торгівлі в умовах невизначеності зовнішнього середовища є: концентрування на привабливих ринках; збільшення ринкового сегменту; утримання існуючих ринкових позицій. Фінансові цілі виступають як основні функціональні стратегічні цілі досягнення яких можна забезпечити шляхом дотримання необхідних параметрів фінансового стану підприємства, який визначається групою фінансових показників. Поєднання концепції часових горизонтів з методикою фінансового планування при розробці стратегій розвитку дало можливість визначити стратегічні цілі, які б забезпечили стабільні тенденції розвитку підприємства в поточному, середньостроковому та довгостроковому періодах. Сформовано підхід до прогнозування наслідків сучасних тенденцій економічного розвитку, таких як глобалізація та інформатизація, з використанням штучного інтелекту. Висвітлено нову роль гнучкості виробничої та управлінської структури підприємства. Сформульовані умови ринкового успіху, що враховують конкуренцію середовища господарювання.
Substantiation of the strategy of economic development of enterprise using international experience
Кваліфікаційна робота на здобуття освітньо – кваліфікаційного рівня магістра за спеціальністю 051 Економіка ОПП ‟Міжнародна економіка”. Львівський торговельно-економічний університет. Львів, 2025.
Keywords: стратегія; економічний розвиток; аналіз; ринкові умови; фінансово–економічна діяльність; стратегічні цілі