РИНОК E-COMMERCE: МАРКЕТИНГОВИЙ АНАЛІЗ ЗДОБУТКІВ ТА НАПРЯМІВ РОЗВИТКУ - Іванова Лілія Омелянівна; Вовчанська Ольга Михайлівна (ЗВО «МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІЗНЕСУ І ПРАВА», 2022)
Стаття присвячена дослідженню кон’юнктури та визначенню сучасних напрямів розвитку ринку e-commerce у світі та в Україні. За основу взято емпіричні дані щодо світового ринку e-commerce, які проаналізовано з огляду на величину, структуру, регіональний розподіл, концентрацію в ринкових сегментах. Здійснено міжнародні порівняння рейтингових досягнень провідних країн за обсягами продаж в роздрібному сегменті електронної торгівлі, за обсягами роздрібних e-commerce продаж, за видами e-commerce (B2B, B2C) та рейтинг світових компаній в сегменті e-commerce за показником валової вартості товарів (GMV). Зазначено, що однією з глобальних тенденцій e-commerce є використання мобільних пристроїв (m-commerce). Визначено основні чинники перспективного зростання m-commerce. Висновується, що досліджені авторами зміни в кон’юнктурі e-commerce, найімовірніше, матимуть довгостроковий характер.
E-commerce market: marketing analysis of achievements and its perspective development
Науково-виробничий журнал «БІЗНЕС-НАВІГАТОР». - Випуск 2 (69). - 2022.
Keywords: ринок; електронна комерція; мобільна комерція; маркетингові дослідження; рейтинг; тенденція