Імідж організації як фактор підвищення конкурентоспроможності ТзОВ “КПП ЦЕНТР - Бровді Тетяна Михайлівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У кваліфікаційній роботі автором досліджено вплив іміджу на конкурентоспроможність організації на прикладі конкретного підприємства та запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності. В умовах ринкових відносин головним і визначальним фактором економічного благополуччя організації стає ринок, а точніше споживач продукції та послуг. Зовнішні умови функціонування організації дуже мінливі. У кінцевому результаті, все різноманіття зовнішніх впливів знаходить своє концентроване вираження в позиції суспільства відносно до організації і тому важливим моментом стає формування власного іміджу. Як свідчить практика, позитивний імідж є сьогодні надзвичайно важливим, часто вирішальним, фактором у забезпеченні ефективного функціонування тих чи інших організацій, та з яким тісно пов’язана і власне репутація підприємства. В першому розділі дослідили суть поняття імідж та його складові та вплив іміджу на конкурентоспроможність організації. В другому розділі дана організаційно-економічна характеристика ТзОВ “КПП ЦЕНТР” та оцінка впливу іміджу на конкурентоспроможність організації. В третьому розділі запропоновані шляхи та напрямки підвищення впливу іміджу на конкурентоспроможність організації, рекомендовано корпоративна культуру як засіб підвищення іміджу ТзОВ “КПП ЦЕНТР” Предмет дослідження – імідж організації та його вплив на конкурентоспроможність підприємства. Об’єкт дослідження – ТзОВ “КПП ЦЕНТР” Мета роботи – дослідити імідж організації та надати пропозиції, які дозволять підвищувати конкурентоспроможність досліджуваного підприємства. Методи дослідження: економіко-статистичні, математичні, аналізу, синтезу, спостереження, систематизації та ін.
The image of the organization as a factor in increasing the competitiveness of "KPP CENTR" LLP
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: імідж; складові іміджу; корпоративний імідж; функції іміджу; внутрішній імідж; зовнішній імідж; імідж персоналу; імідж підприємства; конкурентоспроможність; логотип; салоган; фірмовий стиль; репутація; корпоративна культура