Використання ферментованих продуктів в закладах ресторанного господарства - Курило Денис Романович (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні засади, сучасний стан та перспективи використання ферментованих продуктів у сфері ресторанного господарства. Досліджено поняття, класифікацію та харчову цінність ферментованих продуктів, а також проаналізовано їхнє культурно-історичне значення в гастрономії різних народів світу. Проаналізовано реальний стан використання ферментованих інгредієнтів у закладах ресторанного господарства України. Представлено результати дослідження вітчизняного ринку ферментованих продуктів, а також оцінено їхній вплив на здоров’я споживачів і популярність серед відвідувачів ресторанів. Подано практичні рекомендації щодо впровадження ферментованих продуктів у ресторанне меню. Розроблено пропозиції зі створення страв із використанням ферментованих інгредієнтів, описано сучасні технології їх приготування та подачі
Use of Fermented Products in Food Service Establishments
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Готельно-ресторанна справа” зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: ферментовані продукти; ресторанне господарство; здорове харчування; кулінарні технології; чорний часник