Товарознавча характеристика та митне оформлення органічних зернових культур в режимі експорту - Костецький Роман Васильович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У роботі проаналізовано стан та перспективи розвитку ринку органічних зернових культур. Узагальнено товарознавчо-асортиментну характеристику зернової продукції та сучасні напрямки поліпшення споживних властивостей її показників якості та безпечності. Розглянуто наукові основи та шляхи вирішення практичних проблем виробництва, обігу та сертифікації органічних зернових культур, у відповідності до оновлених законодавчо-нормативних актів ЄС. Окреслено можливі напрямки покращення роботи ТОВ «ЖИВА НИВА» при виробництві та серифікації органічних зернових культур з метою їх експорту до європейських країн. Проаналізовано особливості митного контролю та оформлення органічних зернових культур в режимі експорту. Зокрема, приділено значну увагу фітосанітарному контролю, експертизі походження та класифікаційній експертизі, вибору базису «Incoterms» для умов поставок, розглянуто комплект документів, необхідних для експорту органічних зернових культур.
Commodity characteristics and customs clearance of organic grain crops in export mode
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”. - Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024
Keywords: органічна продукція; сертифікація; експертиза; якість; безпечність; фітосанітарний контроль; митне оформлення