Корпоративна культура в менеджменті організації - Маркович Юрій-Ярослав Юрійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
Кваліфікаційна робота Маркович Ю.-Я.Ю. «Корпоративна культура в менеджменті організації» зосереджується на вивченні впливу корпоративної культури на успішність та ефективність організацій. Корпоративна культура охоплює цінності, норми, практики та поведінку працівників, які визначають унікальну ідентичність та спосіб функціонування організації. Вона може впливати на багато аспектів організаційного життя, включаючи утримання талантів, задоволення клієнтів, командну сплоченість та запобігання конфліктам. Актуальність цієї теми полягає в тому, що організації стикаються з різноманітними викликами у сучасному бізнес-середовищі. Вони шукають способи покращити свою конкурентоспроможність, залучити та утримати найкращих працівників, задовольнити потреби клієнтів та ефективно керувати змінами. Корпоративна культура стає ключовим фактором, який допомагає досягти цих цілей. Вивчення корпоративної культури в менеджменті ТОВ «ЗЕЛЕНА ВУД УКРАЇНА ЛІМІТЕД» має практичне значення. На основі аналізу та розуміння корпоративної культури менеджери можуть розробляти стратегії та політики, що сприяють створенню сприятливого та продуктивного робочого середовища. Вони можуть впроваджувати програми навчання та розвитку, що підтримують цінності організації, а також встановлювати системи винагород та визнання, що сприяють залученню та збереженню талантів. Крім того, вивчення корпоративної культури дає можливість аналізувати та вдосконалювати комунікаційні процеси, лідерські стилі та організаційну структуру. Воно сприяє побудові ефективного командного співробітництва, зниженню конфліктів та ризиків, а також підвищенню конкурентоспроможності організації в цілому.
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Менеджмент” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: корпоративна культура; організаційний менеджмент; культура; лідерство; конфлікти; комунікація.