Товарознавчі дослідження асортименту і якості чорного шоколаду та особливості його митного оформлення - Синишин Святослав Віталійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2022)
У роботі представлено результати аналізу асортименту і характеристика асортименту чорного шоколаду, дослідження якості зразків цієї продукції. Наведено товарознавче тестування чорного шоколаду українських і закордонних виробників. Вивчено теоретичні аспекти харчової цінності, формування якості чорного шоколаду та описано нові наукові розробки з поліпшення якості виробів. Проаналізовано ринок шоколадних виробів в Україні. Показано вагомість цієї групи продовольчих товарів в експортно-імпортних операціях. Вивчено сутність митного оформлення і декларування товарів. Встановлено код чорного шоколаду відповідно до УКТ ЗЕД. Особлива увага приділяється у роботі питанням митного оформлення чорного шоколаду та розрахунку митних платежів.
Commodity research of the range and quality of dark chocolate and features of its customs clearance
Кваліфікаційна робота за здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Товарознавство та експертиза в митній справі” зі спеціальності 076 “Підприємництво, торгівля та біржова діяльність”. ‒ Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: чорний шоколад; якість; асортимент; тестування; митне оформлення