Створення системи розпізнавання емоцій людини засобами нейронних мереж - Крук Родомир Юрійович (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
Емоції людини відіграють важливу роль у процесі комунікації між людьми. Надання комп’ютерам доступу до такого рівня особистих даних є актуальним питанням в останні кілька років, особливо з розвитком технологій спостереження та розпізнавання облич. У даній кваліфікаційній роботі здійснено систему розпізнавання емоцій людини засобами нейронних мереж. Проект було реалізовано для роботи у двох режимах: статичному і динамічному. Статичний варіант здіснює розпізнавання емоцій на зображеннях, а динамічний на потоці з вебкамери відповідно. Для здійснення класифікації було створено згорткову нейронну мережу, яка реалізована за допомогою таких методів як пакетна нормалізація, просторове об’єднання, глибинний розподіл згортки. Для тренування моделі використовувалась база даних Fer2013, яка є у вільному доступі на ресурсі Kaggle. Об’єктом дослідження даної роботи є емоції на зображеннях та з відеопотоку. Предмет досідження – якість методів розпізнавання емоцій. Мета роботи – побудова моделі розпізнавання емоцій людини на основі зображень та відеопотоку. Побудовані моделі можуть бути використані у маркетингових, рекламних та соціальних аспектах життя людини.
Creating a system for recognizing human emotions using neural networks
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: ЗГОРТКОВА НЕЙРОННА МЕРЕЖА; КАСКАДНИЙ КЛАСИФІКАТОР; РОЗПІЗНАВАННЯ ЕМОЦІЙ; TENSORFLOW; KERAS