Пріоритети розвитку української трудової міграції в умовах поглиблення євроінтеграції - Андруневчин Роман Михайлович (Львівський торговельно-економічний університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено та систематизовано сучасні тенденції, характеристики, закономірності та проблеми розвитку української зовнішньої трудової міграції в контексті європейської інтеграції. Систематизовано основні позитивні та негативні наслідки міжнародної трудової міграції в сучасному контексті. Узагальнено основні пріоритети, інструменти та методи державного регулювання міграційного процесу та визначено посилення процесів соціально-економічного розвитку як основне стратегічне завдання розвитку трудової міграції. Економетрично оцінено вплив міжнародних грошових переказів мігрантів з Європи на основні макроекономічні показники розвитку України та зроблено висновок про те, що грошові перекази мігрантів мають значний позитивний вплив на процес соціально-економічного зростання. Проведено комплексний аналіз реалізації сучасної міграційної політики в Україні та ефективності її інституційного забезпечення. Систематизовано засоби, методи та механізми регулювання зовнішньої трудової міграції в Україні в контексті забезпечення соціально-економічного зростання та посилення процесу європейської інтеграції. Систематизовано елементи європейського досвіду регулювання процесів трудової міграції, які мають бути впроваджені в Україні.
Priorities of the Development of Ukrainian Labor Migration in the Context of Deepening European Integration
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня “магістр” за освітньо-професійною програмою “Міжнародні економічні відносини” зі спеціальності “Міжнародні економічні відносини”. – Львівський торговельно -економічний університет. Львів. 2024.
Keywords: європейська інтеграція; зовнішня трудова міграція; міжнародні перекази мігрантів; міграційна політика; державне управління