Реалізація гри 2048 мовою програмування Python - Воробець Лілія Ярославівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел із 23 посилань та додатків. Основний зміст роботи викладено на 62 сторінках і містить 29 рисунків та 1 таблицю. Об’єктом дослідження є процес розробки комп’ютерних математичних головоломок, зокрема гри 2048, з використанням мови програмування Python та бібліотеки Pygame. Предметом дослідження є методи та технології створення гри 2048, включаючи модульну архітектуру програми, ігрову логіку, візуальне представлення, взаємодію з користувачем, оптимізацію та можливості розширення функціональності. Метою дослідження є розробка гри 2048 мовою програмування Python з використанням бібліотеки Pygame, а також аналіз технологій і методів створення математичних головоломок. У першому розділі проведено огляд ринку комп’ютерних ігор, проаналізовано історію, класифікацію та популярність математичних головоломок, зокрема гри 2048, у порівнянні з іншими іграми, а також розглянуто сучасні тенденції їх розвитку. У другому розділі досліджено технології розробки головоломок, включаючи вибір мови програмування Python, бібліотеки Pygame, Tkinter, PyQt, архітектуру програм, методи обробки ігрових даних та оптимізації коду У третьому розділі описано проєктування та реалізацію гри 2048, включаючи модульну архітектуру, ігрову логіку, візуальне представлення, взаємодію з користувачем, режими гри, збереження даних і перспективи розвитку.
Implementation of the game 2048 in the Python programming language
Кваліфікаційна робота на здобуття вищої освіти ступеня "бакалавр" за освітньо-професійною програмою "Комп'ютерні науки" зі спеціальності 122 "Комп'ютерні науки". – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025.
Keywords: гра 2048; математична головоломка; Python; Pygame; модульна архітектура; ігрова логіка; візуальний інтерфейс; оптимізація коду; плитка