Кавові та чайні напої в меню ресторану - Демська Вікторія Володимирівна (Львівський торговельно-економічний університет, 2025)
Робота присвячена вивченню теоретичних і практичних аспектів формування асортименту кавових та чайних напоїв у закладах ресторанного господарства, аналізу сучасного стану ринку гарячих напоїв, визначенню споживчих уподобань, а також обґрунтуванню напрямів удосконалення асортименту шляхом впровадження інноваційного обладнання. Розглянуто класифікацію та основні характеристики кавових і чайних напоїв, які використовуються у закладах ресторанного господарства. Проаналізовано техніку приготування та правила подачі кавових і чайних напоїв із урахуванням сучасних стандартів обслуговування. Досліджено асортимент кавових і чайних напоїв у меню конкретних закладів ресторанного господарства та здійснено їх порівняльну характеристику. Визначено споживчі уподобання щодо вибору гарячих напоїв на основі анкетування або аналізу продажів. Оцінено актуальні технології та обладнання, що використовуються для приготування кави та чаю у професійних умовах. Запропоновано шляхи оптимізації асортименту кавових і чайних напоїв з урахуванням сучасних тенденцій, вподобань клієнтів і технічних можливостей закладу
Coffee and tea drinks in the restaurant menu
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа" зі спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2025
Keywords: кавові напої; чайні напої; ринок; інноваційні технології