Удосконалення технологічного процесу виробництва борошна - Ославська Надія Володимирівна (ЛЬВІВСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2022)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена удосконаленню технологічного процесу виробництва борошна. У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо інноваційних технологій виробництва борошна, борошномельних якостей зерна і впливу різних чинників на якість та безпечність борошна. На основі власних спостережень і наукових досліджень обґрунтована доцільність використання у рецептурному складі борошняної композиції порошку керобу і розпушувача з метою підвищення біологічної цінності борошна та економії сировинних ресурсів. За результатами проведених експериментальних досліджень розроблено та рекомендовано до практичного впровадження на міні-млинах, а також на інших борошномельних підприємствах нового борошна з керобом. Вивчено особливості технологічних рішень на усіх етапах його виробництва. Розроблено рекомендації щодо охорони праці на борошномельному підприємстві.
Improving the technological process of flour production.
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: борошно; кероб; сировина; харчова цінність; біологічна цінність; виробництво; технологія; технохімічний контроль; безпечність; нормативна документація.