Стан та тенденції розвитку туристичного комплексу в контексті забезпечення економічної безпеки України - Васильців Т. Г.; Лупак Р. Л.; Рудковський О.В.; Бєлікова С.О. (Видавництво ТОВ "ДКС Центр", 2019)
На сучасному етапі розвитку економіки України функціонування туристичного комплексу нестабільне. Наявні прояви покращення окремих важливих економічних та соціальних параметрів, але на тлі нереалізованості ключових складових потенціалу туристичного комплексу України в господарській системі країни, підвищенні рівня якості життя населення, належного внеску у зміцнення системи економічної безпеки держави. В підсумку оцінювання стану та тенденцій розвитку туристичного комплексу виявлено напрями та аспекти негативного впливу на забезпечення економічної безпеки України за компонентами її внутрішньої системи (економічною незалежністю, стабільністю і стійкістю, здатністю до саморозвитку і прогресу). Для подальшого якісного розвитку туристичного комплексу України і забезпечення його позитивного впливу на стан економічної безпеки України слід реалізувати державну політику, орієнтовану на усунення виявлених недоліків та негативних тенденцій.
Status and tendencies of development of tourist complex in the context of ensuring economic security of Ukraine
Економіка та держава. - № 9. - 2019.
Keywords: економічна безпека держави; туристична діяльність; туристичні послуги; туристичні підприємства; туристичний комплекс