МЕХАНІЗМИ РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ ЛОГІСТИЧНИХ ПОСЛУГ ТОВАРІВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - Попадинець Назарій Миколайович; Яхно Тетяна Петрівна; Білик Ростислав Романович (Національний університет «Запорізька політехніка», 2024)
Визначено ключові аспекти глобалізації і впливу на логістичні процеси в легкій промисловості, акцентуючи на потребі адаптивного регулювання ринку логістичних послуг для підтримання конкурентоспроможності продукції. Досліджено існуючі механізми регулювання, зокрема стандарти безпеки, якості, екологічні норми, та їх вплив на оптимізацію логістичних потоків і вартість товарів. Запропоновано нові підходи до регулювання, які враховують специфіку товарів легкої промисловості, включаючи гнучкість і економічну ефективність. Систематизовано пропозиції щодо підвищення адаптивності і гнучкості логістичних процесів через впровадження сучасних ІТ-рішень та зміцнення партнерських взаємовідносин на всіх рівнях управління логістикою. Окреслено важливість інтеграції технологій в логістичні процеси легкої промисловості для забезпечення їх ефективності. Запропоновано стратегії посилення контролю за дотриманням екологічних стандартів і оптимізації логістичних маршрутів для зменшення впливу на довкілля.
Попадинець, Н., Яхно, Т., & Білик, Р. (2024). МЕХАНІЗМИ РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ ЛОГІСТИЧНИХ ПОСЛУГ ТОВАРІВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ. Управління змінами та інновації, (10), 88-93. https://doi.org/10.32782/CMI/2024-10-17
Keywords: логістика; механізм; легка промисловість; ринок логістичних послуг; державне регулювання; трансформація розвитку