ТЕХНОЛОГІЯ МОЛОЧНОЇ КИСЛОТИ ТА УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ЇЇ ВИЗНАЧЕННЯ У ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ - СПРИНЬ ХРИСТИНА РОМАНІВНА (ЛЬВІВСЬКИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ, 2022)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо значення та використання молочної кислоти у харчовій промисловості, новітніх світових трендів виробництва молочної кислоти в Україні і за кордоном та вивчено характеристику молочної кислоти. Розглянуто характеристику сировини та продуцентів для виробництва молочної кислоти, вивчено особливості технології молочної кислоти та проведено аналіз небезпечних чинників під час виготовлення молочної кислоти на основі принципів НАССР. Також, у роботі вивчено методи визначення молочної кислоти у продуктах харчування та наведено результати визначення вмісту молочної кислоти двохстадійним ензиматично-хімічним методом із утворенням Берлінської блакиті у продуктах харчування. На основі результатів отриманих у лабораторних умовах визначення вмісту молочної кислоти у продуктах харчування двохстадійним ензиматично хімічним методом із утворенням Берлінської блакиті удосконалено цей метод.
Technology of lactic acid and improvement of the method of its determination in food
Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти “бакалавр” за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2022.
Keywords: молочна кислота; солі молочної кислоти; сировина та продуценти; технологічна схема; НАССР; методи визначення; двохстадійний ензиматично-хімічний метод із утворенням Берлінської блакиті.