Удосконалення рецептурного складу і технологічного процесу виробництва виробів із кисломолочного сиру - Нивчик Маріна Анатоліївна (Львівський торговельно-економічний університет, 2023)
У роботі зібрані, узагальнені та проаналізовані матеріали щодо споживних властивостей та технологічних операцій виготовлення виробів із кисломолочного сиру та розглянуто сучасні напрями в технології та розроблення нових виробів із кисломолочного сиру. Проведено обґрунтування вибору та охарактеризовано нетрадиційну сировину для нових виробів із кисломолочного сиру, досліджено органолептичні, фізико-хімічні показники якості нових сиркових паст та вивчено їх біологічну цінність. Також, у роботі розглянуто особливості технології нових сиркових паст та проаналізовані небезпечні чинники під час їх виготовлення на основі принципів НАССР. За результатами отриманих даних у лабораторних умовах виготовлено нові сиркові пасти із зеленню. Розроблено рецептуру та відпрацьовано технологічну схему виробництва нових сиркових паст із зеленню.
Improvement of the recipe composition and technological process of production of sour-milk cheese products
Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою “Харчові технології” зі спеціальності 181 “Харчові технології”. – Львівський торговельно-економічний університет. Львів. 2023.
Keywords: вироби із сиру кисломолочного; гомогенізована суміш часнику; кропу та кінзи; органолептична характеристика; фізико-хімічні показники; біологічна цінність; рецептура; технологічна схема; НАССР